Maartje Verhoef model
Ze is pas 17 lentes jong, maar nu al mag Maartje Verhoef zich het meest gewilde model ter wereld noemen. Deze Hollandse schone liep bij de afgelopen fashion weken maar liefst 66 catwalkshows.

Maartje Verhoef, uit Eindhoven, heeft tijdens de laatste modeweken in New York, Londen, Milaan en Parijs van alle modellen ter wereld de meeste shows gelopen. Zo paradeerde ze over de catwalk van Chanel, Burberry, Hermes en Louis Vuitton. In totaal liep ze mee in 66 shows, eigenlijk hadden het er 67 moeten zijn, maar een ontwerper raakte haar outfit kwijt.

Volgens haar ontdekster Micha Emmering, van modellenbureau Micha Models, staat de modewereld echt te springen om Maartje. Ze ontdekte het model 2 jaar geleden en was direct verliefd op haar mooie gezichtje. “Een fotograaf stuurde een paar foto’s die hij van Maartje had gemaakt. Ik heb haar zo snel mogelijk gevraagd met haar ouders langs te komen. De eerste testfoto’s liet ik zien aan de casting director van Prada, die wilde haar gelijk hebben. Dus terwijl ze nog op de havo zat, liep ze haar eerste modeshow, als exclusive voor Prada. Ze mocht de show ook nog eens openen, wat een big deal is in de modellenwereld,” laat Emmering weten aan Het Parool.

Foto’s: Style