De Ralph Lauren show tijdens de New York Fashion Week was een tikkeltje anders dan we normaal van de designer gewend zijn. Ralph Lauren stuurde namelijk een collectie met zigeunerinvloeden de catwalk op.

Dat Ralph Lauren een grote fan is van romantische bloemen en de stijl van koning Edward VII wisten we al. Ralph combineerde deze 2 elementen met Boheemse invloeden wat leidde tot Shetland wollen jasjes, zwierige rokken, tweed broeken, flanellen blouses, visgraatjasjes met bolle schouders en fluwelen tops. Opvallend was dat elke outfit een brede leren riem bevatten en dat de designer hier en daar wat bontaccenten had verwerkt in bijvoorbeeld tassen, sjaals en laarzen.

De zigeunerinvloeden waardoor Ralph Lauren zich had laten inspireren voor zijn winter 2010/2011 collectie waren helmaal goed zichtbaar in zijn avondkleding. De designer koos voornamelijk voor zwierige lange gebloemde jurken of voor japonnen die hij versierde met pailletten en franjes. Als finishing touch voorzag hij de modellen van kante, vingerloze handschoenen.

Ondanks dat deze nieuwe Ralph Lauren collectie hele mooie items bevat, vraag ik mij af of deze stijl aanslaat bij de chique klanten van het modehuis.  Want de tailormade stijl waar Ralph’s klantenkring meestal voor kiest, had duidelijk niet de overhand.

Add Your Comment