Phoebe Philo presenteerde tijdens de Parijs Fashion Week haar tweede collectie voor Celine. Dat haar eerste collectie goed in de smaak was gevallen, was duidelijk te zien aan het publiek dat bijna geheel gekeeld was in de zomer 2010 collectie van Celine.

Phoebe Philo beschreef haar winter 2010/2011 collectie voor Celine als: “Strong, Powerful, Reduced.” De stijl was flatteus, simpel, maar toch ook weer sexy. Het kleurenpalet week niet veel van de kleur zwart af en wanneer dit wel het geval was waren het alleen zachte tinten als beige, kaki, blauw of crème. Ook de stoffen die Phoebe gebruikte, zoals mohair, wol en tweed, waren naturel.

Omdat het kleur en stofgebruik niet alle aandacht op eiste, viel het silhouet en de mooie lijnen van de creaties extra op. Zo zagen we strakke jassen en jurkjes met hoge kragen, slanke broekjes met wijd uitlopende pijpen tot aan de enkels, teddybeer wollen capejes, zijde blouses en a-lijn rokken, die gecombineerd werden met kniehoge laarzen of blokhakken.

De wintercollectie van Celine is anders, maar niet extreem. Phoebe ontwierp voornamelijk volwassen, elegante creaties, die perfect overdag gedragen kunnen worden en dan ook zeker in de smaak zullen vallen bij de klantenkring van Celine.

Add Your Comment