Parijs Fashion Week

De Fashion Week in Parijs is alweer enige tijd bezig. Hoewel de Fashion Week in Milaan altijd geweldig is, blijf ik toch altijd uitzien naar de shows in Parijs. De ene collectie is namelijk nog mooier dan de andere. En als de collectie eens wat tegenvalt, dan staat daar altijd wel een spectaculaire show tegenover. Deze week waren onder andere de collecties van Christian Dior, Viktor & Rolf en Chanel in Parijs te zien.

Christian Dior
De veertigerjaren waren het uitgangspunt van de show van Christian Dior. Galliano vulde de catwalk
met 58 modellen gehuld in schitterde pakjes, A-lijn coats en zwierige caps. Oogverblindend waren de rijkelijk versierde roze, wit en fucia gekleurde avondjurken. De avondjurken leken op de haute couture jurken, alleen ditmaal verwerkt tot een draagbare versie.

Christian Dior

Viktor & Rolf
Ik weet niet wat ik erger vind, de uitzinnige menigten die voor de deuren van de H&M stond om een item van de H&M collectie van Viktor & Rolf te bemachtigen of de herfst/winter 2007/2008 show van het tweetal. De modellen droegen deze show namelijk ijzeren stellages met lampen met zich mee. Daarnaast werden de voeten van de modellen ditmaal niet gesierd door sierlijke schoentjes, maar door echte Hollandse klompen. Een ode aan hun thuisland of zo?

De Vogue schreef dat het een wonder mag heten, dat geen van de modellen zie bezeerde tijdens deze show. Maar ja, deze poppenkast leverde het duo, wel weer genoeg media-aandacht op, maar laten we het erop houden dat dit niet kwam door de creaties van V&F. Die vond ik namelijk nogal tegenvallen.

Viktor & Rolf

Chanel
Als het aan Chanel ligt krijgen we volgend jaar een strenge winter. Vandaar ook dat het winterse schoolmeisje het uitgangspunt was van deze besneeuwde show.

Als iemand patronen en kleuren kan combineren dan is het Karl Lagerfeld wel. Het gebruik hiervan zien we dan ook weer herhaaldelijk terug in zijn elegante onmiskenbare Chanel creaties. Het enige minpunt van de show, waren de nogal vreemd gestylde wenkbrauwen van de modellen.  In ieder geval geen wenkbrauw aanrader voor komende winter, misschien wel leuk voor halloween.

Chanel

Fotos met dank aan Style.com