Hermés toonde afgelopen zondag op de Parijs Fashion Week de zomer 2012 collectie. Het Franse merk koos voor een minimalistische stijl.

Christophe Lemaire showde op de Parijs Fashion Week zijn tweede collectie voor Hermés. Voor zijn zomer 2012 collectie nam Lemaire ons me op een reis waarin sereniteit en sensualiteit centraal stonden. Wat natuurlijk niet heel verwonderlijk is aangezien Hermés een merk is waarbij de focus op reizen ligt.

Op de catwalk zagen we invloeden uit Marokko, het Romeinse Rijk, Sahara en de Mediterrane voorbij komen. Modellen droegen minimalistische creaties met een losvallend silhouet zoals monnikachtige jurken, geplooide rokken, gedrapeerde broeken, djellaba’s en eenvoudige jasjes.

Voor de Hermés zomercollectie gebruikte Christophe Lemaire materialen als suède, leer, katoen en linnen. Het kleurenpalet bestond uit kobaltblauw, oranje, paars, wit, groen en bruin aangevuld met Kachina print. Qua accessoires ging Lemaire voor haarbanden, sandalen met sokken en kleine leren schoudertassen.

Foto’s via Style

Add Your Comment