Prada Milaan Fashion Week winter 2013
Gister presenteerde Prada de winter 2013 collectie op de Milaan Fashion Week. Miuccia Prada koos voor een combinatie van ouderwetse glamour en rauwe elegantie.

Donderdagavond onthulde Miuccia Prada haar Prada collectie voor winter 2013 tijdens de Milaan Fashion Week. Voor deze lijn had de ontwerpster zich laten inspireren door het film noir gevoel, wat uitmondde tot rauwe elegantie en de ouderwetse, romantische glamour. Dit vertaalde zich ook direct naar de catwalk waar op de achtergrond geprojecteerde, schimmige beelden van een hek met vluchtende vogels te zien waren.

De show werd geopend door een model in een zwarte jurk die eruit zag alsof ze door de regen was gelopen. Hierna verschenen A-lijn jurken, zwierige rokken, mantelpakjes en jassen met jaren 40 en 50 invloeden op het plankier. Wat opviel aan de creaties waren de mouwen die aan het einde pofte en de asymmetrische zomen.

Verder koos Miuccia Prada voor weelderige borduursels, brede strepen, leer en tweed. Het kleurenpalet was voornamelijk donker en werd aangevuld met roze, blauw, rood, groen, goud en zilver. Om de Prada look compleet te maken droegen de modellen brede tailleriemen, gehakte sandalen of brogues met profielplatform en in hun hand grote tassen van krokodillenleer of met een ruitmotief.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=ToOzwydjwEU[/pro-player]

Foto’s via Style