Tijdens de Milaan Fashion Week onthulde Prada haar zomer 2011 collectie. Op de catwalk zagen we een heldere collectie met Latijns Amerikaanse invloeden.

Miuccia Prada omschreef haar collectie voor zomer 2011 als exaggerated simplicity. “Het begon allemaal met een eenvoudige, mogelijke zwarte jurk,” aldus de ontwerpster. Maar de bekende zwarte creaties van Miuccia maakte plaats voor een minimale barok collectie waarin de moderne vrouw centraal stond.

Prints van apen, bloemen en dansers met tulband, krachtige strepen en de kleuren oranje, groen en blauw vulde de Prada catwalk. De kleren ademde Latijns Amerikaanse sferen uit en waren draagbaar, sexy en vrolijk. Vierkante jasjes met rits gecombineerd met een kokerrok, werden afgewisseld met zonnejurkjes en kimonoachtige jurken.


Qua accessoires koos Miuccia voor sneakerachtige schoenen met hoge rubberen zolen of voor geruite en gestreepte pumps. De strepen kwamen ook terug in de kleurrijke tassen die varieerde van clutches tot grote handtassen. Daarnaast droegen de modellen gestreepte sombrero’s, ronde zonnebrilletjes en stola’s van bont.

Foto’s via Style

Add Your Comment