Prada Ready-To-Wear

Voor haar zomer 2008 collectie was Miuccia Prada helemaal in de ban van sprookjesachtige patronen. Tijdens de Prada show in Milaan bleek, dat de designer voor de winter een ander obsessie heeft, de veter. Dit samen met doorschijnende stoffen zorgde voor pikante creaties op de catwalk.

Miuccia Prada vertelde hoe haar band met de veter, die zij volop in haar wintercollectie verwerkte, tot stand kwam. “Voor deze collectie was ik op zoek naar iets simpels dat bewoog. Ik begon te kijken naar veters en raakte er geobsedeerd door. Eigenlijk heb ik nooit van veters gehouden, het doet me denken aan kinderen en de kerk. Maar ik raakte deze oude associatie kwijt, waardoor het zeer vrouwelijk en elegant werd.”

prada-ready-to-wear-2008.jpg

De show draaide om simpele vormen. Tientallen modellen paradeerde over de catwalk in doorschijnende zwarte, bruine, zilveren en bronzen outfits. Om de doorschijnende creaties draagbaar te maken, verwerkte Miuccia op een aantal plekken lichtblauwe en huidskleurige stof, zodat de lichaamsdelen alsnog bedekt waren.

Het meest vernieuwende van de show was zonder twijfel het schoeisel. Hoewel de pumps schitterend waren, de ouderwetse rijglaarzen opzienbarend, trokken de schoenen met open teen en met een soort 3D vleugel pas echt veel aandacht. De schitterende bijpassende kanten en leren tassen, maakte de Prada winter look compleet.

Add Your Comment