De Prada schoenen voor zomer 2012 zijn geïnspireerde door auto’s. Dit leidde tot gewaagde stappers die met een gerust hart smoking hot genoemd mogen worden.

Voor de Prada schoenen van zomer 2012 koos Miuccia Prada als thema Donna e Motori, ofwel vrouwen en auto’s. Dit vertaalde zich op de catwalk in torenhoge hakken en stiletto’s die pure een jaren 50 sfeer uitademden. Zo zagen we kleurrijke pumps, wedges en sandalen versierd met auto-onderdelen als spoilers, achterlichten, chroomaccenten en vurige vlammen. Maar om het geheel wat vrouwelijker te maken voegde Miuccia ook de nodige strikken, rozen en volle lippen voorzien van een rokende sigaret toe.

Naast deze opvallende schoenen heeft het Italiaanse modehuis ook de bekende klassieke pumps in de collectie. Verder zijn er verschillende lakleren, suède en kroko sandalen, wedges en espadrilles bezet met kristallen, strikjes en swirl elementen. Qua kleuren gebruikte Prada voornamelijk zwart, nude, bruin en wit aangevuld met blauw, rood, geel, roze, groen, oranje en zilver.

Hoewel ik de autoachtige schoenen uit de Prada collectie voor zomer 2012 geweldig vind om naar te kijken, zou ik ze niet zo snel aantrekken. Het zijn werkelijk plaatjes, maar erop lopen dat wil ik ze niet aandoen. Nee, mijn voorkeur gaat dan uit naar de zwarte lakleren slippers met het roosje.