Ralph Lauren had gisteren de eer om de New York Fashion Week te sluiten. De ontwerper deed dit met een Spaans en Latijns Amerikaans geïnspireerde zomer 2013 collectie.

Voorafgaand aan zijn show op de New York Fashion Week twitterde Ralph Lauren een foto van zichzelf met de woorden: “Ik ben voor altijd geïnspireerd door verre exotische plaatsen. Hoewel ik er misschien nog nooit geweest ben, is mijn fantasie wel echt.” De exotische plekken waar de designer op doelde kunnen heel goed Spanje en Latijns Amerika zijn geweest, want zijn zomer 2013 collectie zit vol met verwijzingen naar deze gebieden.

De show opende met een blauwe blouse met ruches met daaronder een zwarte broek. Hierna volgde nog 60 looks die bestonden uit toreador jasjes, zwierige jurken, broeken met franjes en lange bloemen jurken. Verder gebruikte Ralph Lauren gouden borduursels, kralen, ruches, kant en franjes en koos hij voor de kleuren blauw, rood, paars en goud aangevuld met zwart en wit.

Om zijn creaties compleet te maken koos de ontwerper voor berde riemen in de taille, kralenkettingen en sjaaltjes geknoopt om de nek. Verder droegen de modellen sandalen of pumps die vaak versierd waren met bloemen en schoudertassen met franjes, opengewerkte handtassen en clutches.

Foto’s via Style