Er is een schikking bepaald in de slavernijzaak van de Zara. De modeketen raakte eerder dit jaar in opspraak omdat ze gebruik maakte van materiaal dat geproduceerd werd onder mensonterende omstandigheden.

Inditex, de groep waar Zara onder valt, heeft ingestemd met een boete van 1,8 miljoen dollar. Eerder werd er na een onderzoek in augustus nog een boete van 10,7 miljoen dollar opgelegd aan het bedrijf, maar door de schikking is dit bedrag nu een stuk lager. Naast de boete moet Inditex ook beter letten op de leveranciers van hun materiaal, zodat het niet opnieuw in de fout gaat.

De modeketen werd eerst nog verantwoordelijk gehouden voor de arbeidsomstandigheden van de leverancier, maar nu moeten ze er alleen beter op letten. De schikking is er gekomen omdat het anders heel lang zou duren voordat de zaak voor de rechter kwam. Volgens het Braziliaanse ministerie van Arbeid is er daardoor een sneller resultaat. Zara is niet het enige modemerk waar op dit moment discussie over is, ook Victoria’s Secret lag vorige week onder vuur vanwege slechte arbeidsomstandigheden.

Add Your Comment