Selfridges onthulde overige week, aan de vooravond van de Londen Fashion Week, haar gloednieuwe schoenenafdeling. Maar wat deze schoenenafdeling nou zo bijzonder maakt, is dat het de grootste ter wereld is.

Het Londense warenhuis Selfridges bouwde 2 jaar lang aan haar nieuwe schoenenafdeling, die met zijn 3.250m2 de grootste schoenenafdeling ter wereld is. Shoe Galleries, zoals het walhalla heet, huisvest 150 merken waaronder Chanel, Dior, Christian Louboutin, Gucci en Prada, telt 4.000 paar schoenen en heeft nog eens 55.000 paar in het magazijn staan.


Architect Jamie Fobert creëerde de nieuwe afdeling. Hij verdeelde de ruimte in 6 verschillende salons, die hij ieder voorzag van een eigen stijl. Rondom de salons maakte Fobert 11 verschillende designerboetieks. Zo is de Chanel boetiek een replica van Coco Chanel’s appartement, is het gedeelte van Christian Louboutin voorzien van een rode loper en is de UGG boetiek omgedoopt in chaletstijl.


Kortom het lijkt mij wel duidelijk waarom Selfridges eerder dit jaar werd verkozen tot beste warenhuis ter wereld. De nieuwe schoenenafdeling is vanaf 23 september geopend.