Stella McCartney onthulde gisteren haar zomer 2013 collectie op de Parijs Fashion Week. De ontwerpster koos voor sportieve invloeden.

Dat Engeland nog altijd in de ban is van de Olympische Spelen werd maar weer eens duidelijk tijdens de show van Stella McCartney op de Parijs Fashion Week. De Britse ontwerpster had zich voor haar zomer 2013 collectie laten leiden door sport. Natuurlijk kwam ze niet met een standaard trainingspak op de proppen, maar toonde ze een mix tussen mannelijk- en vrouwelijkheid.

De show werd geopend door een model gekleed in een wit oversized sportjasje met daaronder een transparante rok. Hierna volgden losvallende jurken in speelse keuren, jassen met diepe V-hals, wijde broeken en broderie blouses. Het kleurenpalet bestond uit wit, grijs en zwart aangevuld met blauw, oranje en groen.

Om de sportieve look compleet te maken hulde Stella McCartney de voeten van de modellen in sandalen met zolen van plexiglas. Daarnaast droegen ze in hun hand ook clutches van plexiglas of langwerpige schoudertassen.

Foto’s via Style