Supertrash angorawol
Supertrash gebruikt nog altijd angorawol. Hoewel het merk eerder had aangegeven om daarmee te stoppen, is Olcay Gulsen schijnbaar op haar besluit teruggekomen.

Een tijdje terug beloofde Supertrash om te stoppen met de verkoop van items die gemaakt zijn van angorawol. De nieuwe collectie bevat alleen een aantal items die wel degelijk de omstreden wol bevatten. Dierenbeschermingsorganisatie Peta is een online actie gestart om ervoor te zorgen dat het merk hiermee alsnog stopt.

Volgens Tim Zijlstra, van PETA Nederland, heeft Olcay Gulsen last van haar kortetermijngeheugen, omdat ze slechts enkele maanden geen angorawol heeft verkocht. “Het is lastig om het geluid van de konijnen te vergeten wanneer ze het uitschreeuwen van de pijn, terwijl hun vacht op gewelddadige wijze van hun lichaam wordt gerukt”, laat hij weten.

Geen dierenleed volgensĀ Supertrash

Supertrash zegt inderdaad eerder toegezegd te hebben om geen angora meer te gebruiken, omdat zij niet instonden voor de manier waarop de wol verkregen werd. “In de huidige collectie zijn een drietal items waarin angora verwerkt is, omdat deze uitsluitend diervriendelijk verkregen zijn. Gezien de minimale aantallen kan de leverancier de diervriendelijke manier van het verkrijgen van angora garanderen”, laat een woordvoerder van het merk weten.