Te Bontlijst lijst met winkels die bont verkopen

Modenieuws door mode modeblog


Het leed dat dieren moeten doorstaan om te eindigen als een bontkraag is onbeschrijfelijk. Daarom komt Bont voor Dieren met de Te Bontlijst, een lijst met winkels die bont verkopen.

Voor hun pels worden vossen anaal geëlektrocuteerd, coyotes met wildklemmen gevangen en Wasbeerhonden doodgeslagen. Ondanks dit extreme dierenleed zijn er nog altijd genoeg merken en winkels die bont verkopen. Dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren heeft bontverkopende bedrijven samengevoegd op de Te Bontlijst. Deze lijst, met daarop Gaastra, Maison de Bonneterie, McGregor, Nickelson en The Sting, is samengesteld omdat bedrijven in Nederland ondanks voorlichting die Bont voor Dieren hen heeft gegeven doorgaan met het verkopen van bont.

Caroline Pluym, van Bont voor Dieren, laat weten dat er geen diervriendelijk bont bestaat, zoals sommige bedrijven beweren. “Er is imitatiebont beschikbaar dat nauwelijks van echt te onderscheiden is, maar nog steeds werken deze bedrijven mee aan de gruwelijke marteling van wasbeerhonden, vossen en coyotes voor hun vacht,” laat ze weten.

Te Bontlijst