The Devil Wears Prada

Nog één nachtje slapen en dan gaat ‘The Devil Wears Prada’ draaien in de Nederlandse bioscopen. De film waar alle fashionaddicts op hebben gewacht. Afgelopen zondag was het voor mij dan eindelijk zover om deze veel besproken fashion film te zien. 

Voor wie het niet wiste, de film ‘The Devil Wears Prada’ is afgeleid van het gelijknamige boek. Schrijfster Lauren Weisberger werkte ooit bij het modeblad Vogue als assistente van de hoofdredactrice Anna Wintour. Al haar frustraties over de onmogelijke klusjes die ze te doen kreeg, schreef Weisberger van zich af in het deels autobiografische boek. Het boek werd een enorm succes en de verfilming kon dan ook niet uitblijven.

Om eerlijk te zijn ben ik niet zo weg van het boek en duurde het vrij lang voordat ik het hele verhaal uit had. Maar toch wilde ik heel graag de film zien. En eerlijk is eerlijk de film is leuker dan het boek. Misschien komt dit ook wel omdat het verhaal in de film vrij vlot wordt verteld. De film trekt in het begin al gelijk je aandacht, terwijl dit bij mij bij het boek niet het geval was.

De film is een aanrader voor iedereen die van haute couture houdt. Hoewel er in de film mooie setjes worden gedragen had van mij de nadruk nog iets meer op de kleding en accessoires mogen liggen. Maar ik ben de film ook niet gaan kijken om het geweldige verhaal maar om de kleding.

‘The Devil Wears Prada’ laat je meekijken in de hectische en glamoureuze modewereld van New York. Andy de hoofdpersoon doet waar iedere vrouw van droomt: werken tussen de mooiste designers labels, exclusiefste parfums en de modieuste accessoires. Alleen er kleeft één groot nadeel aan haar baan, haar baas. Miranda het opperhoofd van Runway Magazine is een echte slavendrijver met de meest onmogelijke eisen. Maar is Andy wel hard genoeg om het te gaan maken in de keiharde modewereld? En durft zij de strijd aan te gaan met de duivel op Prada’s?

‘The Devil Wears Prada’ is een leuke film. En iedereen die een beetje fashionaddict is zal de film zeker weten te waarderen. Al is het dan niet om het verhaal, maar wel om de fantastisch Chanel outfits.