the september issue

Kun je niet wachten tot de film The September Issue in de bioscoop draait? Bekijk dan op Modeblog alvast de trailer! The September Issue is een documentaire over de voorbereidingen van het septembernummer van Vogue. De film volgt Anna Wintour, hoofdredacteur van het magazine, tijdens de totstandkoming van het herfstnummer.

Documentairemaker R.J. Cutler volgde Anna Wintour tijdens de vele maanden die voorafgingen aan het maken van het populaire septembernummer in 2007. Hoewel het najaarsnummer van de Amerikaanse Vogue altijd het dikste nummer van het jaar is, was het exemplaar van 2007 wel heel bijzondere editie. De Vogue woog toen ruim 2 kilo en verbrak daarmee het record brak als het zwaarst wegende magazine.

The September Issue toont niet alleen het reilen en zeilen in Vogues hoofdkwartier in Manhattan, maar volgt ook de belangrijkste fotosessies in Parijs en Rome, zoals een covershoot met Sienna Miller. Daarnaast laat de documentaire een persoonlijk portret van Anna Wintour zien. Wintour staat bekend om haar veeleisendheid, scherpe karakter en harde leiderschap. Niets haalt het magazine zonder haar toestemming en dat zorgt vaak voor ongenoegen bij haar werknemers.

Nieuwsgierig? The September Issue draait vanaf 17 september in de Nederlandse bioscopen. Hieronder vind je alvast de trailer van de film.

The September Issue trailer
[flv:https://www.modeblog.nl/The-September-Issue.flv 574 350]

Add Your Comment