Tommy Hilfiger is overgenomen door het Amerikaanse modeconcern Phillips-Van Heusen, die ook het merk Calvin Klein onder zich heeft. Maar geen nood, want de ontwerper Tommy Hilfiger gaat gewoon mee.

Het Amerikaanse modeconcern Phillips-Van Heusen betaalt een flinke prijs voor de overname van Tommy Hilfiger. Maar misschien is 2,2 miljard euro alleen voor ons een groot bedrag en valt het voor hun wel mee. Voorheen behoorde het modemerk Tommy Hilfiger tot de Britse investeringsmaatschappij Apax Partners, die er toen 1,6 miljard euro voor over had.

Door de overname bestaat er een combinatie van de grootste en meest winstgevende kledingbedrijven ter wereld, die goed zijn voor een gezamenlijke omzet van ongeveer 3,4 miljard euro, aldus een persbericht. Het modeconcern Phillips-Van Heusen wil merken in hun portfolio die wereldwijd kunnen groeien en waarvan de winstgevendheid te verbeteren is.
Of er veel gaat veranderen binnen het merk Tommy Hilfiger dat is niet bekend, maar waar we wel op kunnen rekenen is dat we de ontwerptalenten van meneer Tommy Hilfiger blijven zien. En gelukkig maar, anders zou het ook wel een beetje raar zijn, niet dan?

Add Your Comment