Versace, Dior en Chanel Haute Couture Week 2012

Modenieuws door mode modeblog


Deze week ging in Parijs de Haute Couture Week 2012 van start. Versace, Dior en Chanel onthulden hier de nieuwe couture collectie.

Tijdens de Haute Couture Week 2012 showde een handje vol modehuizen hun couture collectie voor zomer 2012. Versace, Dior en Chanel beten de spits af in Parijs en trakteerden hun publiek op prachtige creaties.

Versace


Na jaren van afwezigheid had Versace ditmaal de eer op de Haute Couture Week 2012 te openen. Donatella Versace deed dit met glamourueze collectie bestaande uit kanten avondjurken en cocktailjurkjes versierd met lovertjes en bijpassende jasjes. Qua kleuren koos de ontwerpster voor grijs wat zij afwisselde met knallend geel, groen en oranje.

Dior


De couture show van Dior nam ons mee terug naar de jaren 50 toen Christian Dior zelf nog aan het hoofd van zijn modehuis stond. Bill Gaytten, die nog altijd de leiding heeft, ging in tegenstelling tot John Galliano voor draagbare couture. Zo stuurde hij kokerrokken, jurken van chiffon en transparante tops de catwalk op in de kleuren grijs, wit, zwart en een vleugje rood. Toch herleefde het Galliano tijdperk ook even toen er een decadente rode avondjurk op het plankier verscheen.

Chanel


Karl Lagerfeld weet keer op keer weer iets bijzonders te maken van de Chanel catwalk. Voor deze couture collectie liet hij een vliegtuig creëren. Het is dan ook niet vreemd dat hij zich voor deze lijn liet inspireren door stewardessen. De Chanel stewardessen waren gehuld in tweed jasjes, rokken tot op de knie, bouclé mantels en jurken met korte mouwen en hoge boothalzen.

Foto's via Style