noodkreet label Primark jurk
Rebecca Gallagher wist voor slechts 12 euro een zomerjurkje bij Primark te kopen. Ze is blij met het kledingstuk, totdat ze het jurkje wil wassen en de noodkreet ‘Gedwongen uitputtende uren te werken’ op het label ziet staan.

De 25-jarige Rebecca vond de verontrustende boodschap op het handgemaakte label toen ze de wasinstructies wilde bekijken. De Britse kocht het gebloemde jurkje bij de Primark in Swansea. Het is niet duidelijk of het label door een werknemer uit de textielfabriek of door iemand anders in het kledingstuk is genaaid.

Uitputtende werkomstandigheden

Rebecca denkt dat de boodschap een roep om hulp is om zo duidelijk te maken hoe de makers van de kleding worden behandeld. Uit schuldgevoel en angst laat ze het jurkje nu in de kast hangen.“Als ik eerlijk ben moet ik toegeven dat ik nooit veel heb nagedacht over hoe kleding wordt gemaakt. Maar dit heeft me echt aan het denken gezet over goedkope kleding. Ik vind het een afschuwelijk idee dat mijn kleren misschien zijn gemaakt door een uitgeput iemand die uren in zo’n vreselijke textielfabriek moet werken”, laat ze weten.

De Britse heeft Primark gebeld voor uitleg, maar na 15 minuten werd de verbinding verbroken. Een woordvoerder van de keten heeft laten weten dat zoiets nog niet eerder is voorgekomen. Ook zouden ze graag het jurkje terug krijgen om onderzoek te doen.

Update: Nog een noodkreet gevonden in label van Primark topje

Add Your Comment