Het is misschien geen verrassing, maar vrouwen besteden ongeveer drie jaar van hun leven aan winkelen. Maar hier horen ook de huishoudelijke boodschappen bij, dus we zijn niet alleen maar op zoek naar nieuwe kleding voor onszelf.

De tijd die vrouwen spenderen aan shoppen is bijna net zoveel als voor hun huishoudelijke boodschappen. Volgens OnePoll, die het onderzoek verrichtte, zijn vrouwen per jaar gemiddeld 399 uur en 46 minuten bezig met winkelen. Hiervan zijn ze 100 uur en 48 minuten op zoek naar kleding. De boodschappen voor het huishouden nemen met 94 uur en 55 minuten, bijna net zoveel tijd in beslag. De rest van de tijd zijn we kwijt aan window shopping, cadeaus, boeken en verzorgingsproducten. 

De meeste mannen denken dat als we gaan winkelen, we alleen maar nieuwe kleding voor onszelf zoeken. Maar uit het onderzoek blijkt dat dit dus helemaal niet correct is, want we zijn bijna net zoveel tijd kwijt aan het doen van boodschappen en benodigdheden voor anderen. Vooral als je een gezin hebt waar je voor moet zorgen, kan daar een heleboel moeite en werk in gaan zitten.

Dat vrouwen gemiddeld drie jaar van hun leven bezig zijn met winkelen, klinkt Alexis Hall bekend in de oren. Zij schreef namelijk het boek; The Dairy of a Recorvering Shopaholic. Hierin praat ze over haar koopverslaving en het punt waarop ze wakker werd geschud, namelijk toen ze haar credit card schuld van meer dan 30.000 pond ontdekte.

Add Your Comment