Vrouwentaxi

Vorige jaar schreven wij over de roze vrouwentaxi in Dubai. De trend lijkt nu ook overgewaaid te zijn naar Nederland, want vanaf donderdag rijdt de eerste vrouwentaxi van Nederland in Tilburg. De zogenoemde ‘Pink Lady Cab’ wordt bestuurd door een vrouwelijke chauffeur en is alleen bedoeld voor vrouwen.

De taxi moet het veiligheidsgevoel van vrouwen vergroten, zegt initiatiefneemster Tanja Schollen van Stationtaxi. Ook vrouwen die uit geloofsovertuiging niet bij een man in de auto stappen, kunnen zich in de taxi laten vervoeren. In Tilburg en omgeving gaan twee vrouwentaxi’s hun diensten aanbieden. De auto’s zijn te herkennen aan een roze dak en roze stickers. De passagiers betalen het gebruikelijke tarief.

Schollen verwacht dat meer vrouwen na de introductie als chauffeur aan de slag willen. Het idee voor de vrouwentaxi werd geboren toen Schollen te horen kreeg dat vrouwen het prettig vinden als ze gereden worden door een seksegenote.

In Teheran, Mexico-Stad, Dubai, Manchester en Londen bieden vrouwentaxi’s volgens Schollen al hun diensten aan. Nu nog maar afwachten of de vrouwentaxi in Nederland een succes wordt.

Add Your Comment