West Hollywood verbiedt verkoop van bont

Modenieuws door admin modeblog


Als eerste stad ter wereld heeft West Hollywood de verkoop van bont verboden. Binnenkort mag er in geen enkele winkel in de stad nog bont verkocht worden.

Vanaf 12 juni 2012 mag er in geen enkele winkel in West Hollywood nog kleding met bont verkocht worden. Het gaat om kleding waar bont, wol of dierenhaar in verwerkt zit. Leer is niet verboden en zal dus nog steeds verkocht worden.

Voorstanders van het verbod hopen dat andere steden het voorbeeld zullen volgen en ook de verkoop van bont verbieden. Tegenstanders vinden dat het effect van het verbod op de economie onderzocht moet worden. Ook gaat er in Amerika een discussie over het recht om zelf te kiezen of je bont koopt of niet.

Discussie

Persoonlijk denk ik dat een verbod op bont een grote stap is voor dierenrechtenactivisten. Ik ben zelf tegen bont, maar ik weet niet zo goed of een verbod wel zin heeft. Ik ben dan ook wel benieuwd wat de gevolgen van deze beslissing zijn. Door alle media aandacht is er in ieder geval weer genoeg discussie over het dragen van bont. Wat vind jij van het verbod op de verkoop van bont?