Alle liefhebbers van Chanel No. 5 moeten binnenkort misschien wel gaan hamsteren. Het iconische parfum zou namelijk weleens verboden kunnen worden.

Ondanks dat het parfum Chanel No. 5 al 90 jaar bestaat zou het in de toekomst verboden kunnen worden. De geur zou het slachtoffer kunnen worden van een nieuwe regelgeving binnen de Europese Unie. Want volgens wetenschappers bevat het parfum schadelijke stoffen die kunnen zorgen voor allergieën. Zij eisen dan ook een gedetailleerdere ingrediëntenlijst op de verpakking, een gelimiteerd gebruik van bepaalde ingrediënten en in sommige gevallen zelfs een verbod.

Zo zou de Europese Unie een verbod willen op boommos. Dit ingrediënt is erg belangrijk in Chanel No. 5, maar ook in de geur Miss Dior. Volgens de Daily Telegraph zouden ook Shalimar van Guerlain en Angel van Thierry Mugler in de gevarenzonnen zitten.

Het einde van prachtige parfums

Françoise Montenay, van Chanel, is bang dat deze nieuwe regelgeving het einde van prachtige parfums kan betekenen. Toch hoef je je nog geen zorgen te maken dat je favoriete parfum morgen opeens verdwenen is. De voorgestelde maatregelen worden op zijn vroegst pas in 2014 doorgevoerd. Eerst moet er nog onderzocht worden of het aantal allergiegevallen opweegt tegen alle financiële gevolgen die het herformuleren van de geuren met zich meebrengen.