De Arnhem Mode Biënnale 2011 is van start gegaan. Wat inhoudt dat Arnhem de gehele maand juni in het teken van mode staat.

De Arnhem Mode Biënnale 2011 duurt tot en met 2 juli. Tijdens deze periode kun je in de stad terecht voor tentoonstellingen, workshops, shows, presentaties en lezingen die plaatsvinden op verschillende locaties. Hieronder vind je een aantal van de belangrijkste evenementen van de Arnhem Mode Biënnale.

Amber

Amber is de hoofdtentoonstelling van de Arnhem Mode Biënnale. De expositie, die plaatsvindt op het terrein van AkzoNobel, onderzoekt wat het is dat van mode meer maakt dan alleen een kledingstuk. Om dit uit te beelden worden creaties van Prada, Rodarte, Maison Martin Margiela en Iris van Herpen gebruikt.

Suze May Ho

Kunstenaarscollectief Suze May Sho fotografeert Arnhemmers in kleding van ontwerpers als Sjaak Hullekes, Monique van Heist, Bas Kosters en Klavers van Engelen. De portretten hangen op grote bilboards door de hele stad. Ook is het mogelijk om tijdens de Arnhem Mode Biënnale zelf op de foto te gaan.

Get Real/Real Self

In het Museum voor Moderne Kunst Arnhem, MMKA, kun je terecht voor de tentoonstelling Get Real/Real Self. Hier worden kledingstukken afgewisseld met objecten, foto’s en teksten. De ontstaansgeschiedenis van bekende kledingstukken, zoals de broek en het T-shirt, en de ontwikkeling die deze items doormakten worden uitgelegd.

Winkelroute

Natuurlijk kan er tijdens de Arnhem Mode Biënnale ook gewinkeld worden. De stad is op nieuw in kaart gebracht door een route die de band tussen mode en Arnhem belicht. Zo tref je op de winkelroute de pop-up store van ArtEZ studenten.

Workshops en feestjes

Verder kun je nog verschillende workshops volgen, zoals Street Photography met modefotograaf Peter Stigter. Tot slot zijn er ook de nodige feestjes tijdens de Arnhem Mode Biënnale. Zo wordt op 11 en 12 juni De Nacht van de Mode georganiseerd.

Meer informatie en het gehele programma van de Arnhem Mode Biënnale 2011 vind je hier.

Add Your Comment