Balenciaga Parijs Fashion Week winter 2013
Gister stond op het programma van de Parijs Fashion Week een show waar de hele modewereld reikhalzend naar uitkeek. Namelijk de Balenciaga winter 2013 collectie van de hand van Alexander Wang.

Alexander Wang, die nieuwbakken ontwerper van Balenciaga, onthulde donderdag zijn allereerste lijn voor het modehuis op de Parijs Fashion Week. Voor deze winter 2013 collectie liet de ontwerper uit New York zich inspireren door de archieven van het label. Op de catwalk was het dan ook een komen en gaan van typische Balenciaga kenmerken.

De show opende met een bijna gehele zwarte outfit, gevolgd door nog eens 32 andere creaties. De looks waren vooral clean en het silhouet begon boven breed en liep taps toe. Zo zagen we onder andere jassen met driekaartmouwen, stijve witte blouses, broeken met hoge tailles, jurken met cut-outs en voor de avond pantalons met jacquardeffect gecombineerd met bontjasjes voorbijkomen.

Hoewel ik niet dol ben op de stijl van Balenciaga, wisten de jurken en de tops met hun achterkant wel mijn aandacht te trekken. Want bij sommige creaties leek het alsof de achterkant nog dicht geritst moest worden. Dit verschijnsel kwam tijdens de show ook heel mooi tot zijn recht door strategisch geplaatste spiegels.

Qua kleuren koos Alexander Wang voornamelijk voor zwart aangevuld met wit, mosgroen en grijs. Om de Balenciaga look compleet te maken gebruikte de ontwerper veiligheidsspelden, smalle riempjes en zilveren kettingen en armbanden. De voeten van de modellen waren gehuld in zwarte bikerboots versierd met kristallen of in pumps met een spitse neus en in hun handen preken kleine vierkante tasjes.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=f6sacrO3XzQ[/pro-player]

Foto’s via Style