Wil je graag een kerstboom ontworpen door Louis Vuitton, Stella McCartney of Chanel? In Parijs worden designerkerstbomen geveild om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Onder andere Sonia Rykiel, Stella McCartney en Jean Paul Gaultier ontwierpen een kerstboom voor het goede doel. Verschillende ontwerpers gaven hun eigen draai aan de traditionele kerstboom, waardoor de groene den niet overal in te herkennen is. Zo zien we een kerstboom met kenmerkende ruches van Christian Dior, een kerstboom met macarons van de bekende Franse patissier Pierre Hermé en een exemplaar van Louis Vuitton dat meer weg heeft van een lichtgevende puntmuts.

De designerkerstbomen worden ten toon gesteld onder de naam Les Sapins de Noël. De kerstbomen zijn nog tot en met woensdag te zien in het Saloman de Rothschild Hotel in Parijs. Maandagavond zullen ze onder de hamer gaan en daarna kunnen de hoogste bieders de designerbomen mee naar huis nemen. Met de veiling van de designerkerstbomen wordt geld ingezameld voor de Franse organisatie A.V.E.C, die het geld gebruikt voor kankeronderzoek.