dkny-ready-to-wear.jpg

Normaal gesproken ben ik niet zo grote fan van DKNY, voluit Donna Karan New York. Maar toen ik de foto’s van de herfst/winter 2008 collectie zag, was ik aangenaam verrast. Schitterend zijn de creaties die Donna Karan presenteerde tijdens de New York Fashion Week. Helaas zijn de meningen over de nieuwe DKNY collectie verdeeld. Zo kopte de Britse Vogue met “Come back, Donna. We miss you!”

Donna Karan’s lijn DKNY staat bekend om sportieve en urban outfits. Ditmaal stapte de ontwerpster af van deze stijl en ging zij voor Eclectic Glamour. Wat zich vertaalde op de catwalk in schattige babydoll jurkjes en prachtige wijde pantalons en losse silhouetten. Ook erg mooi waren de creaties met hoog bohemien glamour gehalte, gevold door stoere bomberjacks.

dkny-ready-to-wear-2008.jpg

Voor deze collectie gebruikte Donna Karan voornamelijk stoffen als zijde, wol en tweed. De Eclectic Glamour straalde af van de soms felgekleurde rode, oranje, paarse en gouden outfits. Voor de rustigere creaties gebruikte de ontwerpster veel zwart en grijs.

Misschien was deze collectie niet de stijl die we normaal van het merk gewend zijn. Toch vond ik dit één van de beste collecties ooit van DKNY. Ik mag deze nieuwe stijl wel.