Zondagavond was de slotavond van het Leids Filmfestival. Samen met het magazine Glossy en Independent Films werden wel 300 dames als special guests verwacht op de rode loper voor de première van de film The Women. Hooggehakt in ons mooiste jurkje wandelden ook wij over het glamour-tapijtje.

Gezien de titel zal het niemand verbazen dat deze film over vrouwen gaat. Eentje die helemaal past in de categorie Sex & The City en The Devil Wears Prada. Ook hier draait het vooral om mode en styling.

Picture this: In het ultramoderne New York heeft Mary (Meg Ryan) het helemaal voor elkaar. Een prachtig huis, een vermogende man, een schattige dochter en een succesvolle baan. Haar beste vriendin Sylvie (Annette Bening) is happy single en hoofdredactrice van een bekend modeblad. Ze heeft een uitpuilende kast vol designerkleding en is een gerespecteerd stijlicoon.

Wanneer Mary’s echtgenoot een affaire blijkt te hebben met een sensuele parfumverkoopster (Eva Mendes) wordt de vriendschap van Mary en Silvie flink op de proef gesteld. Ondertussen begint de hechte vriendengroep, waaronder alternatieve supermom Edie (Debra Messing) en de lesbische schrijfster Alex (Jada Pinkett Smith), ook hun eigen vriendschappen en relaties in twijfel te trekken. In de hele film komt geen enkele man voorbij. Een echte women-only film dus die vooral leuk wordt wanneer Mary zichzelf weer op de rails krijgt.

Voordat de film begon, was er voor iedereen sprankelende prosecco (we zijn er dol op!) en na de film wandelde elke dame, over diezelfde rode loper, met een leuke goodybag weer huiswaarts. Heb jij ook zin een avondje bioscoop met je vriendinnen, dan is deze film zeker een aanrader.

The Women Trailer
[flv:https://www.modeblog.nl/The_Women.flv 568 320]

Add Your Comment