Gerrit Rietveld Academie fashion show 2013
Afgelopen vrijdag was het tijd voor de Gerrit Rietveld Academie fashion show 2013. Deze jaarlijkse modeshow vond plaats in Paradiso in Amsterdam.

Voor de Gerrit Rietveld Academie fashion show was de poptempel omgebouwd tot een bijzondere showlocatie waar de 6 afstudeerstudenten van 2013 zich met trots presenteerden. Ook was er een selectie ontwerpen van eerste- en tweedejaars studenten te zien.

De studenten showden deze avond maar liefst 2 keer en daarvoor was genoeg belangstelling. Wij kozen voor de vroege show en ontkwamen er niet aan om even in de rij te staan. Wat daarna volgde was alles behalve een standaard modeshow. We zagen het werk van 6 vernieuwers, ieder met haar of zijn eigen pakkende inzichten en wilde ideeën. Er waren zoveel vormen, kleuren, stoffen, creaties en combinaties om naar te kijken.

De show

Zo werd Charlotte Beeck voor haar collectie geïnspireerd door vrachtwagenchauffeurs. Tumay Faydaci wilde vooral laten zien dat kleding je uitstraling bepaalt en begon zijn collectie met de gedachte aan een verjaardagstaart.

Alla Kuzmyk legde een link met haar Russische/Oekraïense roots en gebruikte de traditionele borduurwerken als inspiratie voor haar prints. Duran Lantink, die vooral heel intuïtief werkt, koos onder meer voor opvallende 3D geprinte transparante schoenen.

Verena Michel paste verschillende technieken met wol toe en liet zich leiden door de vrouwen die na de oorlog de Duitse steden weer opbouwden, de zogenaamde women of shreds. En Niki Milioni die de show liet begeleiden door een kinderkoor en zich bezighield met de huidige situatie in Griekenland. Zijn ontwierp kleding die vooral leuk moet zijn voor de Griekse kinderen.

Eindexamententoonstelling

De eindexamententoonstelling van de Gerrit Rietveld Academie vindt plaats van 3 tot en met 7 juli. Ongeveer 200 studenten beeldende kunst en vormgeving presenteren hier hun werk. Ook is het eindexamenwerk van de studenten mode in deze tentoonstelling te zien.