De Milaan Fashion Week 2012 is in volle gang. Zo presenteerde Frida Giannini gisteren de Gucci collectie voor winter 2012.

Modehuis Gucci had dinsdag de eer om de Milaan Fashion Week 2012 te openen. Frida Giannini deed dit met een Gucci winter 2012 collectie die geïnspireerd was door de jaren 90. Daarnaast vertelde de ontwerpster dat ze zich had laten beïnvloeden door romantiek, maar dan niet op een liefelijke romantische manier. Dit vertaalde zich op de catwalk in een donkere collectie die het beste omschreven kan worden als nachtelijk.

De show opende met een military jasje op een lange fluwelen rok. Hierna volgde oversized kledingstukken die veelal een mannelijke snit hadden. Zo zagen we wijde broeken, jasjes met gouden knopen en hooggesloten kanten blouses. De romantiek van de collectie kwam vooral tot leven in de zwierige jurken van satijn, tule en fluweel.

Het kleurenplat van de Gucci collectie voor winter 2012 was donker met tinten als flessengroen, donkerrood, espresso en gitzwart. Qua accessoires was alles zwart. Zo droegen de modellen aan hun voeten knielaarzen, pumps of peeptoe enkellaarsjes en in hun hand zwarte leren tas.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=GNYBvk_rcmk[/pro-player]

Foto’s via Style

Add Your Comment