Vorige week ging er en heel speciale parfumfles van Guerlain onder de hamer. Het flesje bracht maar liefst €45.600 op en is hiermee het duurste parfumlesje dat ooit gevleid is.

Tijdens een veiling Arcachon in Zuid-Frankrijk is een parfumflesje van Guerlain uit 1870 verkocht voor €45.600. Volgens de The Independent heeft een parfumfles tijdens een veilig nog nooit zo’n hoog bedrag opgeleverd. Aanvankelijk werd de waarde van het 140 jaar oude flacon geschat op €20.000 tot €30.000.

Wat de Guerlain parfumflesje naast zijn leeftijd nog meer zo bijzonder maakt, is dat op het glazen flesje het originele adres van de Guerlain boetiek aan Rue de la Paix in Parijs gegraveerd staat. Maar of dat het nou waard maakt om meer dan €45.000 voor een lege parfumfles te betalen vraag ik me af.

Wie de koper van de parfumfles is, is overigens niet bekend. Tijdens de veilig, waar 250 flesjes werden geveild, waren 80 procent van de bieders afkomstig uit Frankrijk en werd er via de telefoon door mensen uit India, Rusland en China geboden.

Add Your Comment