Vorige week werd Japan getroffen door aardbeving en een tsunami. In verband met deze grote natuurramp is besloten om de Japan Fashion Week 2011 af te lassen.

De Japan Fashion Week 2011, die gepland stond van 21 tot en met 27 maart in Tokio, gaat niet door. Volgens Women’s Wear Daily annuleerde verschillende ontwerpers, waar onder Marc Jacobs, direct na de zware aardbeving en tsunami hun catwalkshow.

Vervolgens besloot de organisatie van de Japan Fashion Week om de twaalfde editie van de modeweek af te lassen. De modeweek nam deze beslissing uit solidariteit met de slachtoffers, maar ook vanwege organisatorische redenen. Zo is er nog altijd een tekort aan elektriciteit, kan de algemene veiligheid nog niet gegarandeerd worden en rijdt het openbaar vervoer onregelmatig.

Ondanks dat de Japan Fashion Week 2011 niet doorgaat hebben de organisatoren wel laten weten zich te blijven inzetten voor de ontwerpers. “Ondanks deze nationale ramp proberen we het bedrijf lopende te houden en nieuwe ontwerpers te blijven promoten. Wij betuigen ons medeleven aan alle slachtoffers en nabestaanden van deze ramp,” meldt de Japan Fashion Week.