Er bestaan duizenden verschillende parfummerken in diverse prijsklasse. Daarom vind je hieronder 7 luxe parfummerken.

Op zoek naar een luxe geur, maar heb je zin in iets anders dan Dior of Chanel? De 7 merken hieronder behoren tot de luxueuste parfummerken ter wereld. De parfumhuizen onderscheiden zich van andere merken door speciale ingrediënten en opvallende flacons. Daarnaast is de prijs ook vaak een groot verschil, zo kost de geur Puredistance I €490.

By Kilian


De By Kilian parfums zijn gecreëerd door Kilian Hennessy, een telg uit de beroemde Hennessy familie die bekend staat om cognac. De Kilian parfums zijn verkrijgbaar in verschillende thema’s die gevoelens als genot, liefde of pijn weerspiegelen. De geuren zijn samen gemaakt met schilderes Sophie Matisse, zij maakte handgeschilderde flessen en dozen. Hierdoor is elke fles uniek en verschillend van de anderen verpakkingen. Ook zijn de flacons genummerd en voorzien van de initialen van de kunstenaar.

Lalique


René Jules Lalique was een Franse edelsmid en glaskunstenaar, hij was bekend om zijn prachtige creaties. Hij maakte onder andere sieraden en kroonluchters. Ook werd hij door François Coty gevraagd om een naametiket voor een parfum te ontwerpen, Lalique wilde echter de gehele flacon maken. Het resultaat was Ambre Antique, deze geur kwam in 1906 op de markt. Na het eerste parfum Ambre Antique volgende snel meerder parfumflacons van Lalique’s hand. Lalique Limited Edition Parfums behoren tot de duurste in de wereld.

Creed

Persoonlijk vind ik de flacons van parfummerk Creed er niet heel speciaal of luxe uitzien, toch behoort dit merk tot de luxe geuren. De tradities en methodes van parfumhuis Creed worden al 7 generaties overgedragen van vader op zoon. Voor de geuren reizen de makers de gehele wereld af om op deze manier unieke en exclusieve reukwaters te maken. Ook heeft Creed een speciaal parfum ontwikkeld voor de bruiloft van Grace Kelly, Fleurissimo.

Puredistance


Puredistance is een luxe parfummerk dat in Londen en New York exclusieve parfums ontwikkelt. De geuren worden vaak omschreven als prachtig, mooi, luxueus en rijk. Puredistance I brengt 2 tegenpolen, koelte en warmte samen, in 1 geur. Puredistance I is in New York ontwikkeld door Annie Buzantian en bevat veel bloemengeuren zoals een mix van magnolia, rozen en jasmijn.

Clive Christian


De geuren van Clive Christian worden doorgaans omschreven als intrigerend en ongrijpbaar. No1 is een zoet boeket van Indiase jasmijn, sandelhout en mandarijn. De flacon is verguld met een 24 karaats zilveren nek met geslepen diamant.

Bond no. 9


Bond no. 9 maakt zowel dames-, heren- als unisex parfums. Het merk wil kunstenaarschap terugbrengen in de parfumerie en heeft ter gelegenheid van elke New Yorkse buurt een geur gemaakt. Elk luchtje staat voor een specifiek deel van New York. Zo is de geur Chinatown een sensuele mix van perzik, pioenrozen en Kaapse jasmijn. Chinatown zit in een limited editie flacon die bezaaid is met Swarovski stenen.

Amouage


Amouage is ruim 25 jaar geleden opgericht door een Arabische prins om de prachtige tradities van zijn land te weerspiegelen. De Amouage parfums bevatten de zeldzaamste ingrediënten zoals wierook. De eerste geur van Amouage werd ontworpen door een bekende parfummaker, Guy Robert. De geur bestond uit meer dan 100 natuurlijke oliën en essences. Bij de Amouage parfums draait het om een verfijnde geur en behoort daarom tot de luxe parfummerken ter wereld.