McGregor stopt met verkopen van bont
McGregor is gestopt met het verkopen van bont. Het Nederlandse modelabel zal geen producten met echt bont meer inkopen en heeft de Bontvrijverklaring van dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren ondertekend.  

Afgelopen september stond McGregor op de Te Bontlijst, een lijst met daarop namen van bontverkopende winkels en merken. Naar aanleiding hiervan heeft het label besloten om te stoppen met het verkopen van bont. Daarnaast heeft Jan Paul ten Hoopen, algemeen directeur van McGregor, laten weten dat het merk zich voortaan wil inzetten tegen een importverbod op bont.

Het label Gaastra, dat onder het moederbedrijf McGregor Fashion valt, blijft echter wel bont gebruiken in de collecties. Het kledingmerk zegt dit te doen om zo de internationale concurrentiepositie van Gaastra niet in gevaar te brengen.

Ook Zara stopt met bont

Naast McGregor hebben ook Zara, Zalando Nederland en Wehkamp de Bontvrijverklaring ondertekend. Caroline Pluym van Bont voor Dieren is hier erg blij mee. “Veel bewuste consumenten hechten waarde aan een duidelijk signaal tegen het toenemende gebruik van bont in kleding. Wij zijn blij dat onze acties tegen bontverkopende bedrijven succesvol zijn,” laat zij weten.