Nominaties voor Dom Bontje 2014

Modenieuws door mode modeblog


De Nominaties voor Dom Bontje 2014 zijn bekend. Lieke van Lexmond, Caro Emerald, Natasja Froger, Yes-R, Roy Donders en Django Steenbakker maken kans op de titel.

Stichting Bont voor Dieren organiseert jaarlijks de verkiezing van het Domste Bontje om mensen bewust te maken van het dierenleed dat aan bont kleeft. Ditmaal is Lieke van Lexmond genomineerd, omdat ze vaak een parka gevoerd met konijnenbont draagt. Ook Caro Emerald kreeg een nominatie door haar vintage bont en Natasja Froger werd voor de 2de keer genomineerd vanwege haar jas met bont van wasbeerhonden.

Verder werd rapper Yes-R genomineerd vanwege zijn jas met coyote. Stylist Roy Donders staat ook op de lijst omdat hij zelf wasbeerhondenbont draagt en het verkoopt in zijn kledingwinkel. Als laatste werd ontwerper Django Steenbakker genomineerd door zijn creaties met nertsbont.

Doutzen Kroes net niet genomineerd

Volgens Bont voor Dieren hebben alle genomineerden informatie ontvangen over de lijdensweg van deze dieren, maar bleven ze hierna toch bont dragen. Doutzen Kroes was in eerste instantie ook genomineerd om haar jas met bont van coyote. Nadat het model de informatie had ontvangen besloot ze om het bont van haar jas te verwijderen. Door deze actie werd ze geschrapt als genomineerde.

Tot en met 31 december kan er gestemd worden op de genomineerden van Dom Bontje 2014. Begin volgend jaar wordt de winnaar bekendgemaakt.

Foto: Bont voor Dieren