Milaan Fashion Week Versace winter 2013

Modenieuws door mode modeblog


Door alle drukte rondom de Oscars zou je bijna vergeten dat de Milaan Fashion Week van het weekend ook in volle gang was. Zo presenteerde Versace de winter 2013 collectie.

Voor de collectie van winter 2013 greep Versace terug naar een element waarmee het modehuis ooit groot is geworden. Donatella Versace omschreef het zelf als Versace Vunk. Dit vertaalde zich op de catwalk van de Milaan Fashion Week in een combinatie van het scherpe van punk samengevoegd met de uitdagendheid van Versace.

De show opende met een model gehuld in een witte body met een lange mantel. Hierna volgden heel veel vinyl creaties, waaronder broeken, jurken, tops en rokjes. Verder koos Donatella voor shirts met studs die geïnspireerd waren door de jaren 70 punkband Sex Pistols. Ook opvallend waren de gekleurde bontjassen en de schotse kilts die werden gecombineerd met rubber.

Het kleurenpalet bestond uit zwart, wit, rood, geel en paars en werd aangevuld met ruitjes en diverse dierenprints van de Amerikaanse ontwerpers de Haas Brothers. Om de Versace look af te maken droegen de modellen oorbellen, armbanden en chokers versierd met spikes en spijkers. Aan hun voeten preken cowboyachtige laarzen, enkellaarsjes, pumps of sandalen en in hun hand een clutch of een schoudertas die op de rug werd gedragen.

Foto’s via Style