Trends Milaan Fashion Week

Afgelopen zaterdag was het de laatste dag van de Fashion Week in Milaan, met shows van Missoni en Roberto Cavalli. Op het moment dat de deuren van de Fashion Week in Milaan sloten, stond het modecircus in Parijs alweer te trappelen. De Fashion Week van Parijs is gister van start gegaan, met vandaag ondermeer de show van onze eigen trots Viktor en Rolf.

Een week lang zijn we in de modestad Milaan verwend met de mooiste mode van de grote modehuizen. En wat hebben wij zitten smullen van al dat moois op de catwalks! Maar wat zijn nou de trends voor de zomer van 2007? Dit zijn alvast 4 belangrijke trends die voorbijkwamen tijdens de Fashion Week in Milaan.

Mini
De mode voor de zomer wordt kort, ultra kort. Mooie gladden benen zijn dan ook noodzakelijk. Op de catwalk was veel mini te zien, zoals korte jurkjes en minirokjes. Bijna alle designers hebben wel een iets van mini in hun collecties. Maar de collecties van Blumarine, Dolce & Gabanna en Moschiono bevatten toch wel de mooiste minimode.

Wijd
De lente staat in het teken van oversized en losvallende outfits. Denk hierbij een wijdvallende jurken en broeken van satijn. Gezien bij Armani, Prada en Burberry.

Prints
De zomermode is opvallend met veel grafische grapjes. De prints is dan ook een veel gespotte trend op de catwalks in Milaan. De ene print was prachtig terwijl de andere spuuglelijk was. Tijdens de shows van Marni, Pucci, Gucci en Just Cavalli werden wij getrakteerd op prints.

Kleur
Na een sobere winter staat de zomermode weer volop in het teken van kleur. Zo’n beetje elke kleur kwam langs in Milaan. Maar de meest opvallende kleuren tijdens de shows waren: geel, rood, paars en electric blauw. Naast deze opvallende kleuren waren ook ingetogener kleuren als wit, grijs en crème tinten van de partij. En natuurlijk mocht de kleur zwart ook niet ontbreken. Zo showde de modellen in deze kleur chique avondjurken en super sexy korte jurkjes.