Op de tweede dag van de Milaan Fashion Week onthulde Prada de zomer 2013 collectie. Het modehuis liet zich hierdoor leiden door Japanse nostalgie.

Miuccia Prada presenteerde donderdagavond tijdens de Fashion Week in Milaan haar Prada collectie voor zomer 2013. Voorafgaand aan de show vertelde de ontwerpster: “Dromen is verboden, nostalgie is verboden, te aardig zijn is verboden. Van alles wat we vroeger voelden, genieten we nu niet meer. De kleding is een expressie van een onmogelijke droom.” Dit vertaalde zich op de catwalk in creaties met Japanse invloeden.

De show opende met een korte zwarte satijnen jurk met daarop 2 bloemen. Deze look zette meteen de toon voor de rest van de collectie, want met een uitzondering daargelaten was elke creatie voorzien van een bloemenprint. Verder zagen we veel kimonoachtige kleding, een witte bontjas, korte shorts en hoge rokken met daarboven een blote buik. Het kleurenpalet ging van donker naar licht en bestond uit zwart, grijs, groen, paars, rood, roze en wit.

Maar wat eigenlijk het meeste op viel tijdens de Prada show waren de schoenen, voor zover je het schoenen kunt noemen. De voeten van de modellen waren gehuld in leren sokken die waren vast gestrikt met een lint. Mooi kan ik de schoenen, die zijn geïnspireerd op Japanse Geta sandalen, niet noemen, maar het zal niet de eerste keer zijn dat Miuccia de modewereld veroverd met haar aparte schoeisel.

Fotos via Style