Hoewel Maxima regelmatig geroemd wordt om haar gevoel voor stijl, maakt de prinses ook weleens een modemisser. Zo is prinses Maxima uitgeroepen tot Dom Bontje van 2012.

Prinses Máxima is door dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren uitgeroepen tot Dom Bontje 2012. De vrouw van Willem-Alexander werd genomineerd omdat zij en haar dochter Amalia samen werden gezien in jassen met een kraag van wasbeerhondenbont.

In totaal werden er bijna 20.000 stemmen uitgebracht op de website van Bont voor Dieren. Prinses Máxima werd met 66 procent van de stemmen de winnaar van dit jaar. Barbie eindigde met 25 procent op de tweede plaats en Frans Bauer met 9 procent op de derde plek. Ook Anita Witzier was in eerste instantie genomineerd. De presentatrice gaf echter aan zich destijds niet bewust te zijn van het feit dat zij echt wasbeerhondenbont droeg en daarom werd haar nominatie ingetrokken.

Tweede keer Dom Bontje van het jaar

Het is overigens niet de eerste keer dat Máxima wordt uitgeroepen tot Dom Bontje van het jaar. De prinses kreeg de titel in 2004 namelijk ook al toebedeeld. Bont voor Dieren heeft laten weten dat zij Máxima een oorkonde stuurt en haar in een brief vraagt om in de toekomst geen bont meer te dragen. De organisatie hoopt dat het opnieuw winnen van de prijs de prinses doet besluiten om voortaan geen bont meer te dragen.