Vanavond worden de Dutch Fashion Awards 2010 uitgereikt. De vierde editie van de show vindt ditmaal, net als vorig jaar, plaats in de Grote Kerk in Den Haag.

Tijdens de Dutch Fashion Awards 2010 strijden een vijftal ontwerpers om de Mercedes-Benz Dutch Fashion Award van €25.000. De winnaar van deze hoofdprijs wordt gekozen door een internationale jury, waarbij gekeken wordt welke ontwerper de meeste kans heeft om internationaal door te breken. De kanshebbers voor deze award zijn:

Iris van Herpen
De stijl van van Herpen kenmerkt zich door bewegelijke en futuristische creaties waarvoor zij veel onconventionele materialen, metaal en leer gebruikt. Van Herpen was vorig jaar ook één van de genomineerden van de Dutch Fashion Awards, toen won zij de Dutch Fashion Media Award.

Claes Iversen
Iversen is voor zijn collectie altijd op zoek naar de ultieme vorm van esthetiek en schoonheid. Zijn creaties vallen op door het gebruik van tailoring en zijn hedendaagse kijk op klassieke mode.

Connie Groenewegen
In de ontwerpen van Groenewegen ligt de nadruk op de vorm en is er een relatie tussen dicht en open. Ze gebruikt materialen zoals leer, kant en knitwear die ze voorziet van een hedendaagse uitstraling door technieken als laseren, printen en digitaal breien.

Bas Kosters
Kosters valt op door zijn innovatieve en eclectische ontwerpen. Zijn creaties zijn herkenbaar door het veelvuldig gebruik van boorduurwerk, kleuren en opvallende prints. Vorig jaar won Kosters tijdens de Dutch Fashion Awards de Incubator Award.

Marcha Hüskes
De creaties van Hüskes vallen op door haar oog voor detail en elegante functionaliteit, wat zich vertaalt in een combinatie van draagbaarheid en luxe. Voor haar collectie gebruikt ze moderne technieken en kwalitatieve jersey vanwege het draagcomfort.

Tijdens de Dutch Fashion Awards 2010, waarbij de genomineerde ontwerpers hun collectie op de catwalk vertonen, wordt er naast de hoofdprijs nog een aantal andere awards overhandigd. Zo is er de Dutch Fashion Incubator Award, waarmee de winnaar een tijdelijke shop-in-shop in de Bijenkorf wint, en de International Fashion Incubator Award, waaraan een prijs van €5.000 gekoppeld is. Daarnaast is er nog de Dutch Fashion Accessory Award, de winnaar van deze prijs mag samen met schoenenketen Sacha een collectie ontwerpen. En tot slot is er de Dutch Fashion Icon Homme & Femme Award.

Update winnaars Dutch Fashion Awards 2010

Iris van Herpen wint de Dutch Fashion Award

Overige winnaars
Jean Paul Paula wint de Icon Homme
Stacey Rookhuizen wint de Icon Femme
Iris van Herpen wint de Accessory Award
Bas Kosters wint de International Fashion Incubator Award
Iris van Herpen wint de Incubator Award

Add Your Comment