Valentino couture winter 2013
Gister werd tijdens de Haute Couture week in Parijs de Valentino couture collectie voor winter 2013 gepresenteerd. Voor deze lijn lieten Maria Grazia Chiuri en Pierpaolo Piccioli zich inspireren door de Wunderkammer.

Voor de show van de Valentino couture collectie voor winter 2013 vertelde de ontwerpers van het Italiaanse modehuis dat ze niet alleen speciale, maar ook verrassende, onverwachte en unieke creaties wilden. Daarom legden Maria Grazia Chiuri en Pierpaolo Piccioli niet de nadruk op avondkleding, maar op creaties voor overdag. Want volgens het duo is couture niet uitsluitend bedoeld voor gala-avonden.

De show opende met lange jurk bezet met kant en dierenprints. Hierna verschenen modellen gehuld in strakke rokken, lange mantels, elegante jurkjes en sierlijke avondjaponnen. Voor de creaties gebruikte de ontwerpers veel brokaat, kasjmier, veren en prints van bloemen en dieren als leeuwen en neushoorns. Het kleurenpalet bestond uit grijs, goud, zwart, groen en natuurlijk Valentino rood.

Foto’s via Valentino