Onlangs ben ik een paar dagen naar New York geweest om te winkelen. Wat ik van de stad vond heb ik inmiddels al met jullie gedeeld, maar waar het mij als echte shopaholic natuurlijk om ging in New York waren de winkels.

Zelf houd ik absoluut niet van antiekzaken, vintage kleding en markten. Omdat ik nu eenmaal dol ben op designerkleding, heb ik in New York voornamelijk gewinkeld op Fifth Avenue, Madison Avenue, 57th Street, 34th Street en bij de bekende warenhuizen.

Fifth Avenue en 57th street
Fifth Avenue staat bekend als de exclusiefste winkelstraat van New York. Het is dan ook niet zo vreemd dat je hier en in de omliggende starten, zoals Madison Avenue, voornamelijk winkels van bekende modehuizen en luxe warenhuizen ziet. Zo vind je er onder meer Gucci, Louis Vuitton, Burberry, Dior en Chanel.

Eén van de paradepaarden van Fifth Avenue is zonder enige twijfel het warenhuis Saks Fifth Avenue. Hoewel Saks Fifth Avenue veel designermerken verkoopt vond ik het warenhuis een beetje tegenvallen. De eerste verdieping waar je kleding van de bekende modehuizen vindt is zeer overzichtelijk en luxe, maar de begane grond waar je designer shop-in-shops vindt is vrij chaotisch. Maar ook de afdeling met casual kleding, waar onder andere de goedkopere lijnen van bijvoorbeeld een Michael Kors en een Marc Jacobs verkocht worden, was niet zo luxe als ik verwacht had. Over het algemeen vond ik Saks Fifth Avenue qua aanbod tegenvallen.

Een eindje van Saks Fifth Avenue vandaan ligt het warenhuis Bergdorf Goodman. In verhouding met Saks is dit warenhuis misschien wat aan de kleine kant, maar je vindt hier wel de luxe die ik bij Saks miste.

Maar mijn favoriete winkel aan Fifth Avenue was zonder twijfel Tiffany. Deze winkel is ontzettend groot en heeft werkelijk de gehele Tiffany collectie. Ook als je helemaal niet van plan bent om iets te kopen kun je er gerust even naar binnen om te kijken. Want ongeveer 95 procent van de mensen kwam alleen maar om even rond te kijken.

34th Street
Aan 34th Street en 7th Avenue, ligt het warenhuis Macy’s waaraan ik ook een bezoekje heb gebracht. Macy’s zegt zelf het grootste warenhuis van de wereld te zijn, maar dat zijn ze niet. Het grootste warenhuis ter wereld is Shinsegae Centum City in Zuid-Korea, hun winkel gedeelte is 2,5x groter dan Macy’s. Om het in perspectief te brengen, Macy’s is ruim 9x groter dan de Bijenkorf in Amsterdam.

Opvallend aan Macy’s is dat je er Louis Vuitton tassen kan kopen en enkele meters verderop topjes van 10 euro vindt. Als je op zoek bent naar voornamelijk Amerikaanse merken zoals Calvin Klein, Rayban enzovoort dan zal Macy’s je niet teleurstellen. Amerikaanse merken zijn in de VS eenmaal veel goedkoper dan in Nederland. Een kleine tip, neem je paspoort of ID mee, als buitenlander krijg je 10% extra korting.

Macy’s is absoluut niet mijn warenhuis. Ik vond het vooral erg rommelig en raad je dan ook aan als je een combinatie van betaalbaarheid en kwaliteit zoekt om naar Bloomingdale’s te gaan.

Tegenover Macy’s ligt één van de vele Victoria Secret winkels die New York telt. Victoria Secret heeft leuke betaalbare lingerie en beautyproducten.

Winkelen in New York
Hoewel ik veel gewinkeld heb in New York vielen de winkels mij toch wat tegen. New York heeft leuke winkels, veel winkels, maar kan qua luxe niet tippen aan een Londen of Parijs. Maar als je op zoek bent naar massamerken en veel voor goedkoop, zoals een Tommy Hilfiger trui voor een WE prijs, dan is New York, zoals elke stad in de VS, zeker een walhalla. Wil je toch luxe winkelen in de VS, dan raad ik je aan om naar Florida of Californië te gaan. Daar vind je prachtige shopping malls, luxe outlets en luxe winkelstraten.

Add Your Comment