De dag van de liefde staat alweer bijna voor de deur en aangezien de liefde ook door de neus gaat selecteerde ik 5 parfums voor Valentijnsdag.

Een geur is 1 van de dingen die bepaalt of we iemand wel of niet aantrekkelijk vinden. Geuren prikkelen immers de zintuigen en kunnen gevoelens als liefde opwekken. Daarom is een parfum ook een ideaal Valentijnscadeau. Hieronder staan 5 parfums waarin de liefde centraal staat en hierdoor perfect zijn voor Valentijnsdag.

Parlez-Moi d’Amour


Parlez-Moi d’Amour is een parfum in de vorm van een liefdesbrief van John Galliano. Voor deze verleidelijke geur combineerde hij de bloemen roos en jasmijn gemengd met gember, bosbessen en bergamot.

Marry me!


Met de geur Marry me! wil Lanvin een moment van intens geluk delen. Om dat te realiseren creëerde het modehuis een fruitige bloemengeur waarin sinaasappel, perzik, jasmijn, amber, roos, magnolia, witte ceder, musk en fresia samenkomen.

Love


Love van Chloé is een zijdezacht poederig parfum dat bol staat van de liefde. Voor het creëren van de bloemige geur werden maar liefst 40 ingrediënten gebruikt waaronder roze peper, sinaasappelbloesem, iris en vanille.

Trésor in Love


Trésor in Love van Lancôme is een parfum voor de vrouw die verliefd is en klaar is om haar kans te grijpen. De geur is karakteristiek en zacht tegelijk door de combinatie van rozen, jasmijn, peer, musk, nectarine en bergamot.

Sensual Jil


Sensual Jil van Jil Sander is een mysterieus, verleidelijk en natuurlijk sensueel parfum. De zwoele en toch ook fruitige geur bevat ingrediënten als zwarte bessen, vanille, bramen, sinaasappelbloesem, heliotroop en patchoeli.