Zoals jullie weten ben ik een tijdje terug een paar dagen naar New York geweest. Na een artikel over de stad en de winkels is het nu de hoogste tijd voor de cupcakes.

Winkelen op een lege maag is iets wat ik beslist niet kan. Gelukkig is dat absoluut geen probleem in New York, want in de stad stikt het van de eetgelegenheden. Maar aangezien ik dol ben op zoetigheid, had ik van te voren een aantal zaakjes uitgezocht die gespecialiseerd zijn in het maken van cupcakes.

Magnolia Bakery


Hoog op mijn verlanglijstje stond Magnolia Bakery, hun cupcakes zijn echt wereldberoemd. Zo hapten onder meer de dames van Sex and the City aan deze cupcakes. Magnolia heeft 4 verschillende zaakjes in New York, maar ondanks dat moet je meestal toch nog even in de rij.

De keren dat ik bij Magnolia was hadden ze helaas steeds niet het gehele assortiment. Mijn keuze viel uiteindelijk op een Vanilla, Red Velvet en Carrie, inderdaad dit cupcakeje is vernoemd naar Carrie uit Sex and the City.

Ondanks dat de cupcakes er heel schattig uitzien vond ik de smaak wat minder. De Vanilla en Carrie smaakten precies hetzelfde en de icing vond ik te zoet en smaakte alleen maar naar boter. De icing van de Red Velvet smaakte duidelijk anders, maar helaas was de cake ontzettend droog en dat terwijl het cakeje vers was.

Terwijl ik andere cupcakes weleens 3 dagen heb laten staan, kun je de cupcakes van Magnolia na het kopen het beste gelijk opeten. Als je ze 2 uur in de verpakking laat staan drogen ze uit en wordt de icing vrij hard. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom Magnolia niet zoveel voorraad heeft staan.

Crumbs Bake Shop


Een andere zaak waar ik de cupcakes absoluut wilde proberen was Crumbs Bake Shop. Crumbs heeft namelijk een award voor Best Cake van Luxist ontvangen.

Crumbs heeft echt een heleboel zaken en is hierdoor moeilijk te missen. Als je de winkel binnen stapt, wil je eigenlijk maar één of beter twee dingen doen: Je neus plat tegen de vitrine drukken en van elke cakeje een hap nemen. Ze hebben namelijk vijftig verschillende soorten cupcakes.

Omdat ik niet kon kiezen uit alle verschillende cupcakes besloot ik om een doosje met de Best Seller Collection te nemen. In dit doosje zitten de twaalf bestverkopende cupcakesmaken alleen dan uitgevoerd in een mini-variant.

De cupcakes smaakten prima, waren niet droog en bleven in tegenstelling tot die van Magnolia zelfs een paar dagen goed. Toch waren dit niet de lekkerste cupcakes die ik ooit heb geproefd. Lola’s cupcakes uit Londen vind ik zelf namelijk lekkerder.

Andere lekkernijen

Hoewel ik nog een aantal andere cupcake specialisten op mijn lijstje had staan, is het bij deze twee gebleven. Want naast cupcakes houd ik namelijk ook erg van cheesecake en pancakes en aangezien ik die ook dagelijks at, werd het allemaal een beetje te veel van het goede! Maar ondanks dat ik af en toe misselijk was van alle zoetigheid, had ik die Oreo cheesecake toch voor geen goud willen missen.

Add Your Comment